Scampi’s met tomaat en feta uit de oven

14 Aug

Dit is een heel eenvoudig gerecht met tomaten, feta en scampi’s. Weinig werk en toch bomvol smaak.
Scampi's met tomaten en feta uit de oven scampi met tomaten en feta uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 10 scampi’s
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote sjaloten, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl tomatenpuree
  • 4 tomaten, ontpit en ontveld
  • 2 romatomaten, in grove stukken
  • 1/2 pakje feta, verkruimeld
  • 1 bakje kerstomaten, gehalveerd
  • verse basilicum en verse peterselie
  • rucola

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de scampi’s schoon.
  • Verhit olijfolie in een pan op een laag vuur, doe de sjalotten en look erin en bak ze tot ze glazig zijn. Doe er de tijm en laurier bij en 2 koffielepels tomatenpuree. Laat alles even meebakken. Voeg de tomaten toe, roer alles door elkaar en dek de pan af. Laat alles 5-10 minuten zachtjes pruttelen zodat de kruiden kunnen intrekken. Voeg zout & peper naar smaak toe.
  • Doe de tomatensaus in een grote ondiepe schaal, voeg de gehalveerde kerstomaatjes bij de saus. Strooi er feta en de verse kruiden overheen. Kruid eventueel nog wat bij met zwarte peper. Leg de scampi’s bovenaan en steek de schotel 15 à 20 minuten in de oven.
  • Serveer met spaghetti of een andere pasta naar keuze en rucola.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: