Thaise kip en broccoli

15 Aug

“Roerbakgerechten als deze lenen zich tot eindeloze interpreaties. gebruik ander vlees of andere groenten en pas de smaakmakers aan – denk aan kaffirlimoenblaadjes, citroengras en kerriepoeder in plaats van kerriepasta.”

bron: Annabel Langbein 'Fresh'

bron: Annabel Langbein ‘Fresh’

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 g kipfilet
  • 1 tl Thaise groene currypasta
  • 2 teentjes knoflook, klein gesneden
  • 2 tl fijngehakte gember
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 2 el neutrale olie
  • 350 g broccoli, in roosjes
  • 200 g Chinese kool, in dunne repen
  • 1 blikje kokosmelk van 165 ml
  • 4 tl vissaus
  • 4 el gehakte korianderblaadjes, of in de zomer basilicum

Bereiding:

  • Snij de kip in dunne plakjes. Meng de kerriepasta met knoflook, gember en limoenrasp en meng dat door de kip.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak de kip op hoog vuur lichtbruin. Voeg de broccoli toe met de Chinese kool, kokosmelk en vissaus. Leg een deksel op de pan en verwarm alles 5 minuten of tot de broccoli beetgaar is en de kip door en door gaar.
  • Strooi er voor het opdienen de koriander of het basilicum over.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: