Garnalen met gepureerde bloemkool

16 Aug

Dit was het voorgerecht op de workshop van Pascale Naessens. Ze maakte garnalen met bloemkool gecombineerd met hazelnoten; een uitstekende en lekkere combinatie.

garnalen met gepureerde bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g bloemkool
  • 200 g gepelde garnalen
  • 1 grote busel verse raketsla
  • een kleine hand vol hazelnoten
  • hazelnootolie
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Kook de bloemkool 10 minuten gaar in gezouten water.
  • Verdeel de raketsla: 3/4 om te stoven en 1/4 om rauw te verwerken.
  • Stoof 3/4 van de raketsla in een scheut olijfolie. Voeg peper & zout toe. De andere 1/4 doe je in een vijzel of mix je samen met de hazelnoten tot een homogene massa.
  • Giet het water van de bloemkool af. Pureer de bloemkool met een goede scheut hazelnootolie. Kruid met peper en zout. Denk eraan dat je hazelnootolie niet mag verhitten anders verbrandt de olie. Zet de puree dus niet meer terug op het vuur. Kruid met peper en zout.
  • Gebruik twee keukenringen. Zet die midden op een bord. Onderaan doe je de gestoofde raketsla en daarboven de bloemkoolpuree. Dan is het de beurt aan de garnalen en je werkt af met de geplette hazelnoten en raketsla. Verwijder de ring zachtjes. Veeg wat je gemorst hebt weg met een propere keukenhanddoek. Zo blijft er enkel een aantrekkelijk torentje over op je bord.

Bekijk ook het hoofdgerecht: kabeljauw met groene curry en kerstomaatjes.

Advertenties

3 Reacties to “Garnalen met gepureerde bloemkool”

  1. lekkerhappen augustus 16, 2013 bij 3:13 pm #

    Leuk zo’n workshop. En dit gerechtje ziet er heel smakelijk uit.

  2. puursuzanne augustus 18, 2013 bij 11:58 am #

    Lijkt me heerlijk!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bloemkoolpuree met rivierkreeftjes en crumble van hazelnoten | Loopgekke keukenprinces - augustus 23, 2013

    […] Ze maakte een heerlijk voorgerecht met bloemkool, grijze garnalen en hazelnoten, je vindt het hier terug op mijn blog.  Ik heb wat extra ingrediënten aan de bloemkool toegevoegd zoals dille, […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: