Kabeljauw met groene curry en kerstomaatjes

16 Aug

Dit was Pascale haar hoofdgerecht op de kookworkshop die ik in juni heb gevolgd in restaurant Saloon te Gent. In currypasta bestaan veel soorten. Meestal is de currypasta die je kookt in het warenhuis minder pikant dan wanneer je die vers koopt in een Aziatische shop. Je kan best eerst even proeven zodat je weet hoeveel je kan gebruiken in het gerecht.

kabeljauw met groene curry en kerstomaatjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • potje groene curry
  • 10 kerstomaatjes
  • witte wijn
  • olijfolie
  • spinazie

Bereiding:

  • Neem een vuurvaste schotel. Giet er wat olijfolie in en leg de kabeljauwhaasjes er in.
  • Meng de curry met 2 eetlepels olijfolie en bedek de vis met dit mengsel.
  • Halveer de kerstomaatjes en leg ze tussen de visfilets. Overgiet met witte wijn totdat alles een kleine cm onder de wijn staat. Zet weg in de ijskast. Zet de schotel met vis voor 25 minuten in de oven op 180°C.
  • Dit gerecht is heel lekker met een beetje versie spinazie. Bak dan de spinazie aan in een beetje olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zorg ervoor dat de spinazie goed droog is alvorens te bakken om spatten te vermijden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: