Zalmceviche met komkommer en avocado en tomatensalade

19 Aug

Ceviche komt uit de Spaanse en Latijns-Amerikaanse keuken. Het is een voorgerecht op basis van plakjes rauwe vis die gemarineerd worden door het zuur van de limoen. Je kan in plaats van zalm ook een andere vis gebruiken, zoals sint-jacobsschelpen of makreel. Wat zeker niet mag ontbreken in een ceviche zijn uien en chilipeper. Je kan het gerecht aanvullen met andere ingrediënten. Ik heb er avocado en komkommer bij gedaan.

zalmceviche met avocado en komkommer

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g zalmfilet, in blokjes
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 handvol platte peterselie, fijngehakt
  • 1 handvol dille, fijngehakt
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden, zonder zaadjes
  • 1/2 komkommer, in fijngesneden blokjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • sap van 2 limoenen
  • kleine koffielepeltje suiker
  • zeezout & zwarte peper uit de molen

Tomatensalade:

  • 2 coeur-de-boeuf, bio, in partjes
  • 1 zakje rucola
  • sap van 1/2 limoen of citroen
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • olijfolie extra vierge
  • dragonazijn
  • verse basilicum, blaadjes gescheurd
  • zeezout & versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  • Snij de zalm op een snijplank in zeer kleine blokjes. Doe ze in een kom en meng ze met de olijfolie, peterselie, dille, rode ui, pepertje, komkommer- en avocadoblokjes, schil en het sap van de limoenen. Voeg naar smaak peper en zout toe en een beetje suiker. Zet de kom minstens 1 uur in de koelkast om te marineren.
  • Maak ondertussen de tomatensalade. Was de rucola en doe hem in een mengschaal. Voeg er de partjes tomaten, gesnipperde rode ui, lente-uitjes en gescheurde basilicum bij. Kruid met peper & fleur de sel. Voeg op het allerlaatste moment de olijfolie en dragonazijn toe (meestal 3 delen olijfolie en 1 deel azijn). Voeg eventueel wat sap van een citroen of limoen toe.

tomatensalade

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: