Idee: pestotomaten

22 Aug

2 lekkere bijgerechten met tomaten. Ze passen bij verschillende soorten gerechten, heerlijk bij gegrild vlees of vis of bij barbecue gerechten.

Versie 1: pestotomaten

Leg een tomaat met de snijkant boven op een bakplaat, bestrijk met pesto en bestrooi met zout en peper. Rooster ze 30 minuten in de oven of tot de tomaat zacht is.

Zelf pesto maken:  Pureer voor ongeveer 350 ml in een keukenmachine: 2 flinke handen basilicumblaadjes, 50 g geroosterde pijnboompitten, 3 tenen geperste knoflook en 120 g geraspte parmezaan. Voeg al draaiend 200 ml olijfolie toe in een dunne straal. De pesto is in een luchtdicht afgesloten potje 5 dagen houdbaar in de koelkast onder een laagje olie.

pestotomaten

bron: Delicious

Versie 2: Met pesto gevulde tomaten

Deze tomaten zien er niet alleen leuk uit, ze passen ook bij veel gerechten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 grote trostomaten
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 el fijngesneden bieslook
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • 40 ml olijfolie
  • 100 g pesto

Bereiding:

Snij de bovenkant van de tomaten en bewaar die. Haal de zaadjes en het hart uit de tomaten (die gebruik je verder niet). Zet de tomaten omgekeerd op keukenpapier en laat ze ongeveer 15 minuten uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de geitenkaas, knoflook, bieslook, peterselie en de olie en breng op smaak met zout en peper. Schep 1 tl pesto in elke tomaat, vul de tomaten met het kaasmengsel en leg de bovenkanten erop. Zet de tomaten op een bakplaat , bestrooi met zout en peper en besprenkel met 1 eetlepel olie. Bak ze 10-15 minuten in de oven tot de tomaten net zacht beginnen te worden.

bron: Delicious

bron: Delicious

Inspiratie: Delicious

Advertenties

Eén reactie to “Idee: pestotomaten”

  1. junglefrog augustus 22, 2013 bij 11:45 pm #

    Lekker! Nu vind ik pesto en tomaten toch al een top combinatie dus dat komt helemaal goed…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: