Gegrilde tonijnsteak met geroosterde tomaten

26 Aug

José Pizarro: “Tonijn is een fantastische, vlezige vis die in Spanje in hoog aanzien staat. Waar u ook woont, kies altijd de geelvintonijn, die tegenwoordig uit duurzame vangst verkrijgbaar is.”

tonijnsteaks met geroosterde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 24 cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 2 takjes oregano of majoraan, blaadjes eraf gerist
  • 1 el kappertjes
  • 26 zwarte olijven, ontpit
  • 4 tonijnsteaks

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Vermeng in een kom de tomaatjes met de knoflook, 5 el olijfolie en de oregano of majoraan en stort ze op een bakplaat. Rooster ze 15-20 minuten in de oven tot de tomaten ineen lijken te storten en het vel gerimpeld is. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Doe de koude tomaten in een slaschaal, schraap het heerlijke uitgelopen vocht van de bakplaat in de kom en roer de kappertjes en olijven erdoor.
  • Voor de volgende stap hebt ut eigenlijk een geribbelde gietijzeren grillpan nodig, hebt u die niet dan kunt u een gietijzeren koekenpan met een stevige vlakke bodem gebruiken. Verhit de grillpan tot goed heet voor u de overgebleven eetlepel olie erin doet. Bestrooi de tonijnsteaks met zout en peper en leg ze in de grillpan. Maak hem niet te vol – op een grote grillplaat of een bbq kunt u alle steaks tegenlijk grillen. Ik vind tonijn nog rood erg lekker, dat wil zeggen elke kant 1 minuut, maar gril hem naar uw eigen smaak.
  • Leg op vier verwarmde borden steeds een steak en verdeel de tomaten erop en eromheen. Eet het gerecht direct.

bron: José Pizarro ‘De authentieke Spaanse seizoenskeuken’

Advertenties

2 Reacties to “Gegrilde tonijnsteak met geroosterde tomaten”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salade met geroosterde tomaten, snijbonen, aubergine en geitenkaas | Loopgekke keukenprinces - september 2, 2013

    […] tomaten of op een met look ingewreven baguette. Je kan er echt van alles mee doen. Wat denk je van tonijn met geroosterde tomaten of van een heerlijke saus van geroosterde […]

  2. Salade met geroosterde tomaten, snijbonen, aubergine en geitenkaas » Loopgekke Keukenprinces - november 18, 2013

    […] tomaten of op een met look ingewreven baguette. Je kan er echt van alles mee doen. Wat denk je van tonijn met geroosterde tomaten of van een heerlijke saus van geroosterde […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: