Geroosterde asperges met gebakken eieren en serranoham

27 Aug

José Pizarro: “U kunt eendeneieren in dit recept door kippeneieren vervangen – als het maar biologische scharreleieren zijn.”

Dit gerecht is heerlijk met een romescosaus. Hier vind je een recept met romescosaus.

bron: José Pizarro 'De authentieke Spaanse seizoenskeuken'

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 16 groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 4 eendeneieren
  • extra vierge olijfolie, om in te bakken
  • zeezout & peper
  • 160 g serranoham, in dunne plakken

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 220°C. Breek het onderste houterige deel van de asperges voor u ze met olijfolie bestrijkt. De makkelijkste manier is wat olie in uw hand te gieten en de asperges dan tussen beiden handen te rollen.
  • Leg de asperges naast elkaar op een bakplaat, bestrooi ze me zout en peper en rooster ze 8-10 minuten in de oven. Keer de asperges na 4 minuten om. Hoe lang u ze precies roostert hangt af van de dikte van de stelen, maar de zachte punten moeten iets knapperig worden.
  • Bak als de asperges in de oven liggen de eendeneieren in de hete olie.
  • Verdeel de plakken ham op vier borden, leg de asperges erop met daarop een gebakken ei. Maal er naar smaak zwarte peper overheen en besprenkel het gerecht met een beetje olijfolie. Eet het direct.

bron: José Pizarro ‘De authentieke Spaanse seizoenskeuken’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: