Sperziebonensalade met ansjovis

27 Aug

José Pizarro: “Deze salade lijkt op de Franse salade niçoise, maar deze is zonder tonijn en alles is minder vermengd.”

bron: José Pizarro 'De authentieke Spaanse keuken'

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote scharreleieren, op kamertemperatuur
  • 200 g fijnge haricots verts
  • 12 ansjovisfilets op olijfolie
  • 30 g gezouten kappertjes, afgespoeld
  • 20 zwarte olijven, ontpit
  • 16 cherrytomaatjes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • zeezout & versgemalen peper

Bereiding:

  • Breng een pan met water borreld aan dek ook. Doe er 1 tl zout in, laat de eieren in het water glijden en kook ze 6 minuten; het eiwit moet stevig, maar de dooier mag nog zacht zijn. Schep de eieren rustig uit de pan en dompel ze direct in ijskoud water. Dit stopt het kookproces en zorgt ervoor dat u de eieren gemakkelijker kunt pellen.
  • Kook in een andere pan de sperziebonen in een laagje kokend water met zout in ongeveer 3 minuten beetgaar. Giet ze af in een vergiet en spoel ze af onder de stromende koude kraan. Doe de haricots verts, ansjovis, kappertjes, olijven en tomaatjes in een kom.
  • Klop voor de vinaigrette de olie en azijn door elkaar en giet hem over de salade. Breng op smaak met zout & peper, maar gebruik niet te veel zout omdat enkele ingrediënten al aardig zout zijn.
  • Verdeel de salade over vier borden of op een grote schaal. Snij de eieren doormidden en leg ze met de dooier naar boven op de salade.

bron: José Pizarro ‘De authentieke Spaanse keuken’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: