Tomatensalade met pimenton de la vera

27 Aug

José Pizarro: “Deze salade is lekker bij gegrilde vis. In Brindisa gebruiken we graag tomaten van verschillende kleuren, wat er heel mooi uitziet en natuurlijk ook fantastisch smaakt.”

Met tomaten kan je fantastische salades en bijgerechten maken, ik heb op mijn blog al vele gerechten met tomaten gemaakt. Deze zomerse tomaten zijn een heerlijke suggestie als lunch. Of wat denk je van een carpaccio van tomaat.

tomatensalade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g rijpe tomaten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 rode ui, in dunne plakken
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • zeezout & versgemalen zwarte peper
  • 1 takje oregano, blaadjes eraf gerist

Bereiding:

  • Snij de tomaten in plakken en schik ze op een schaal. Strooi de knoflook en rode ui over de tomaten, gevolgd door het paprikapoeder. Klop de olie en azijn door elkaar en giet deze vinaigrette over de tomaten. Maak de salade af met zout en peper en de oreganoblaadjes.
  • Laat de salade voor het opdienen 5 minuten staan zodat de smaken zich kunnen ontplooien.

bron: José Pizarro ‘De authentieke Spaanse seizoenskeuken’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: