Erwtenpuree met gebakken sint-jakobsschelpen

28 Aug

Met dit gerecht ga je echt scoren als je familie of vrienden op bezoek hebt om als voorafje of hapje te serveren. Erwtensoep is echt heerlijk, zeker met de combinatie van sint-jakobsschelpen is het echt een voltreffer. Probeer het maar eens …

erwtenpuree met gebakken sint-jakobsschelpen

Hapje voor ongeveer 8 kommetjes:

  • 1 grote banaansjalot of 1 gewone grote sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 500 g diepvries erwten
  • 2 el gehakte munt
  • 150 ml groentebouillon
  • 2-3 el sojaroom
  • sap van 1/2 citroen
  • 8 sint-jakobsschelpen, zonder schelp
  • 2 el boter
  • 1 potje viskuit, voor de garnering

Bereiding:

  • Snij de sjalot in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de doperwten, munt en groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot de erwten gaar zijn. Pureer het erwtenmengsel met een staafmixer. Roer naar smaak crème fraîche, citroensap, zeezout en versgemalen zwarte peper door de puree.
  • Verhit een grote koekenpan. Besprenkel de sint-jakobsschelpen met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg de sint-jakobsschelpen in de hete koekenpan en bak ze 30 seconden aan elke kant. Voeg daarna de boter toe en bak ze nog 30 seconden aan elke kant.
  • Schep de erwtenpuree in een kommetje, leg er een sint-jakobsschelp bovenop en garneer met een beetje viskuit.

bron: Delicious

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: