Foodreview: Koolzaadolie

30 Aug
Koolzaadolie is een plantaardige olie, gewonnen uit het zaad van koolzaad of raapzaad. Ze is rijk aan onverzadigde vetzuren en werkt cholesterolverlagend. De olie kan zowel gebruikt worden in koude bereidingen (vinaigrette, mayonaise, pesto, …) alsook voor warme bereidingen. De zachte smaak van koud geperste koolzaadolie geeft een subtiele tint aan jouw bereidingen zonder dat de olie het gerecht domineert.

Koolzaadolie is goed voor de gezondheid. De olie kan verhit worden tot 180°C waardoor het geschikt is om mee te wokken of bakken want zoals je misschien wel weet gebruik je bepaalde olijfolies beter niet om mee te bakken of braden want anders verliezen ze hun smaak.

Colza Oil

Unieke gezondheidstroeven van koolzaadolie
  • 93% onverzadigde vetzuren: dit is het hoogste percentage van alle courante plantaardige oliën.
  • Goede omega-3/omega-6 verhouding
  • Rijk aan vitamine E, een natuurlijk antioxidant, en vitamine A
  • Van nature rijk aan waardevolle omega 3 vetzuren
  • Hoog gehalte onverzadigde vetzuren.
  • 0 % cholesterol
  • 0 % transvetzuren

Geen idee hoe je koolzaadolie gebruikt? Ik gebruik hem veel in groenteschotels. Hier een lekker idee om koolzaadolie in een groenteschotel te gebruiken. Of gebruik koolzaadolie eens om mayonaise te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: