Worteltjes met olijfolie, citroen, peterselie en komijnzaad

15 Sep

Ik haal veel inspiratie uit kookmagazines. Dit is een gerecht uit het magazine Delicious dat ik binnenkort heel graag eens wil klaarmaken.

Lekker bijgerecht: heerlijk, kruidig en prachtig van kelur. Met een variatie op de Italiaanse gremolata, een geurig krachtig strooisel dat ook over Milanese ossobuco gaat.

bron: Delicious

bron: Delicious

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bos wortels, 1x over de lengte doorgesneden, beetje groen er nog aan
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 el komijnzaad, in een droge koekenpan geroosterd
  • rasp van 1/2 (bio)citroen
  • 30 g peterselie, fijngesneden
  • 6 el olijfolie

Bereiding:

  • Breng in een ruime pan ruim water met 1 el zout aan de kook. Voeg de wortels toe en laat 6-8 minuten koken. Giet af, laat kort uitlekken en leg ze in een platte schaal.
  • Verwarm in een steelpan de olijfolie met de knoflook op zeer laag vuur, de knoflook mag ook niet kleuren, maar de olijfolie moet wel warm zijn. Voeg er de peterselie, citroenrasp, komijnzaad en zout & peper naar smaak aan toe. Giet het mengsel over de warme wortelen en serveer. Lekker bij kip.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: