Stoofpotje met curry en groenten

20 Sep

Stoofpotjes zijn echt zalige comfortfood. Je doet er groenten naar keuze in en laat ze heerlijk meestoven met verse en gedroogde kruiden. Je kan de stoofpot afwerken naar keuze. Ik heb gekozen om er feta bij te serveren. Heb je het gerecht liever wat zwaarder dan kan je er ook stukjes kip bij doen. Wil je het toch vegetarisch houden, serveer dan met pasta of wilde rijst.

stoofpotje van curry met groenten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/2 broccoli, in roosjes
  • 1/2 bloemkool, in roosjes
  • 3 stengels bleekselder, gesnipperd
  • 1 wortel, in stukjes
  • 1 handje sperziebonen, schoongemaakt, in 3 stukken
  • 2 handen groene erwtjes, uit de diepvries
  • 4 el groene currypasta (naar smaak)
  • 250 ml kokosmelk
  • 1/2 l groentebouillon
  • komijnzaad
  • kurkuma
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • een scheutje vissaus
  • olijfolie
  • sap van 1/2 limoen + zeste
  • een stukje gember, fijngesnipperd of geraspt
  • afwerking: basilicum (of koriander), feta en Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Snipper de ui en knoflook in kleine stukken en bak in olijfolie aan in een gietijzeren stoofpot. Voeg de komijnzaadjes en de fijngesneden of geraspte gember erbij en laat even meebakken. Begin met de stukjes wortel en selder en laat even meestoven. Voeg dan de broccoli- en bloemkoolroosjes en sperziebonen toe en laat alles even meebakken. Voeg een goede snuif kurkuma toe.
  • Doe er de groentebouillon bij tot de groenten net onder staan. Voeg er de kokosmelk bij. Doe er enkele eetlepels currypasta naar smaak bij. De curry in de supermarkt is meestal niet zo sterk van smaak en dan mag je wel een goede hoeveelheid toevoegen. Ik heb er ook nog een mespuntje sambal bijgedaan om een tikkeltje pikanter te maken.
  • Voeg er de laatste 5 minuten de diepvrieserwtjes bij en laat nog even meekoken. Werk af met het limoensap en de zeste. Doe er een scheutje vissaus bij en kruid versgemalen zwarte peper. Laat nog even doorkoken.
  • Zet het vuur af en werk de borden af met verbrokkelde feta, verse basilicum en Parmezaan snippers.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: