Portobello opgevuld met kerstomaten, olijven en geitenkaas

12 Okt

Portobello’s zijn stevige, grote champignons. Ze zijn veel voller van smaak dan de gewone bruine champignons. Deze champignons zijn ideaal als vleesvervanger en een belangrijke bron van vitamine B2 , vitamine B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast is de portobello rijk aan vezels. Je moet een portobello niet wassen, maar eventueel schoonvegen met keukenpapier of een borsteltje. De portobello heeft van nature weinig vocht en een vlezige structuur en heeft een heerlijke, neutrale smaak die erg goed combineert met heel veel ingrediënten. Omdat hij zo groot is, kunt u de portobello bovendien makkelijk in plakken grillen of vullen. Als je de portobello opvult, breng de vulling dan goed op smaak.

portobello's gevuld met kerstomaten, olijven en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen als hoofdgerecht:

  • 4 portobello’s
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 2 tomaten, in blokjes
  • een handvol zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
  • gedroogde basicilum en oregano
  • geitenkaas, of eventueel mozzarella
  • rucola
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • verse bladpeterselie, fijngesnipperd

Bereiding:

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en harde steeltje aan binnenkant wegsnijden. Champignons met bolle kant naar boven in ovenschaal leggen en bestrijken met 1 eetlepel olie.
  • Snij de tomaten in stukjes, de schil mag eraan blijven en halveer de kerstomaatjes. Doe ze in een mengschaal samen met de gehalveerde olijven. Kruid met peper & fleur de sel. Doe er een scheut olijfolie en balsamicoazijn bij. Meng en doe er de gedroogde kruiden en verse peterselie bij.
  • Vul de portobello’s op met het mengsel. Als het mengsel er niet volledig in gaat, leg het er dan naast rondom de portobello’s in de ovenschaal.
  • Serveer de portobello’s met een rucolasalade. Kruid de salade met peper & fleur de sel en werk ze af met een scheutje hazelnootolie en balsamicoazijn.

Tip: als je de portobello’s als bijgerecht serveert, dan neem je best één per persoon. 

portobello's gevuld uit de oven

Advertenties

3 Reacties to “Portobello opgevuld met kerstomaten, olijven en geitenkaas”

  1. Simone oktober 13, 2013 bij 10:17 am #

    Ja portobello’s zijn voor sommige gerechten inderdaad uitermate handig… Dit klinkt ook weer heerlijk!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gevulde portobello met spinazie, kerstomaten en feta | Loopgekke keukenprinces - november 5, 2013

    […] Ik vind dat de structuur er zelfs een beetje op lijkt. Je kunt ze met vanalles vullen. Deze portobello’s zijn gevuld met geitenkaas. Of deze met mozzarella zijn ook […]

  2. Gevulde portobello met spinazie, kerstomaten en feta » Loopgekke Keukenprinces - november 18, 2013

    […] Ik vind dat de structuur er zelfs een beetje op lijkt. Je kunt ze met vanalles vullen. Deze portobello’s zijn gevuld met geitenkaas. Of deze met mozzarella zijn ook […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: