Forel met groenten uit de oven en knolselderpuree

26 Okt

Eén tot twee keer per week vis eten, is ideaal voor de gezondheid. Het vlees van de verschillende forelsoorten heeft een gematigd vetgehalte en bevat veel onverzadigde vetten. Deze werken cholesterolverlagend en hebben een positief effect op de hart- en bloedvaten. Vis bevat bovendien veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Forel is dus heel gezond visje, gecombineerd met de groenten en de knolselder heb je een ultragezonde maaltijd :-).

Knolselderpuree kan je ook met 1/2 knolselder en 1/2 aardappelen maken of 3/4 knolselder en 1/3 aardappelen. Knolselder bevat heel veel smaak en daarom vind ik puree van puur knolselder even lekker. Om verkleuring tegen te gaan, kan je hem best inwrijven met wat citroensap.

forel met groentjes en knolselderpuree

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de groentjes en de forel:

  • 4 forellen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 20 kerstomaten
  • 2 teentje look, gesnipperd
  • 5 takjes tijm
  • 5 takje rozemarijn
  • olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • sap + zeste van een limoen
  • oregano
  • verse kruiden: peterselie & basilicum

Voor de knolselderpuree:

  • 1 knolselder
  • goede scheut sojaroom
  • muskaatnoot
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding:

Voor de groentjes en de forel:

  • Snij de groenten in blokjes. Doe olijfolie in een pot en stoof de groenten en de look even aan. Kruid de groenten met peper, zout en oregano. Doe er een takje tijm en rozemarijn in en laat alles even aanstoven.
  • Leg de forel op een beetje olijfolie in de ovenschotel, en kruid hem binnenin met peper en zout. Steek in elke forel een takje tijm en rozemarijn en een stukje look. Schik de aangestoofde groenten rond de forel in de ovenschaal. Giet de witte wijn erbij, wat zeste en het sap van een limoen. Dek alles af met zilverpapier.
  • Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 minuten.

Voor de knolselderpuree:

  • Ontdoe de knolselder van zijn schil. Snij hem in grove stukken en kook hem in gezouten water tot hij helemaal zacht is. Doe de stukken knolselder in een blender en kruid met peper en geraspte nootmuskaat. Voeg er een scheutje sojaroom en olijfolie aan toe naar gelang je eigen voorkeur voor de gewenste consistentie.
Advertenties

Eén reactie to “Forel met groenten uit de oven en knolselderpuree”

  1. Babette Kokkerelt oktober 26, 2013 bij 7:02 pm #

    Heerlijk forel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: