Perentaart

1 Nov

Een dessert om jezelf eens goed te verwennen! Moet eens kunnen 🙂 … Ik probeer er binnenkort een gezondere versie van te maken. Normaal maak ik mijn desserts zoveel mogelijk zonder geraffineerde suiker, maar af en toe eens goed zondigen kan echt geen kwaad.

Kies voor de zoete en sappige Doyenné peer met smeltend vruchtvlees. Dat is de ideale peer voor desserts. Je kan na het zacht koken van de peren in de bolle kant dunne sneetjes maken. Zo krijgt je taart nog net dat tikkeltje meer.

perentaart

Ingrediënten voor 1 taart:

Voor het korstdeeg:

  • 250 g bloem
  • 15 g palmsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • 180 g roomboter
  • 1 el amandelmelk of gewone melk

Voor de vulling:

  • 4 doyené peren
  • 100 g bloemsuiker
  • 100 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 1,5 dl amandelmelk, melk of room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el bruine rum

Bereiding:

  • Voor het deeg: Meng de bloem in een kom met suiker en zout. Voeg het ei en boter toe en daarna de melk. Kneed tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat even rusten.
  • Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Laat gedurende een halve minuut kort zacht worden in kokend water. Laat uitlekken.
  • Voor de vulling doe je de bloemsuiker, amandelpoeder, eieren, melk, vanillesuiker en ruim in een kom en meng ze goed door elkaar.
  • Leg het deeg in een taartenvorm. Schik er de peren op en giet de vulling over de peren.
  • Bak de taart gedurende 40 à 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Bestrooi voor het opdienen eventueel met bloemsuiker.
  • Ik heb de taart lauw laten worden en dan geserveerd met een bolletje vanille-ijs.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: