Gevulde portobello met spinazie, kerstomaten en feta

5 Nov

Portobello’s hebben iets vlezig en vullen heel goed. Ze zijn ideaal als vleesvervanger. Ik vind dat de structuur er zelfs een beetje op lijkt. Je kunt ze met vanalles vullen. Deze portobello’s zijn gevuld met geitenkaas. Of deze met mozzarella zijn ook heerlijk.

portobello's met spinazie, tomaten en feta

Ingrediënten voor 2 personen (als hoofdgerecht):

  • 4 portobello’s
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • een 15-tal zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 300 g spinazie
  • een stuk feta
  • 1 teentje look, gesnipperd
  • peper & grof zeezout
  • optioneel: 2 sneetjes gedroogde ham, in stukjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de spinazie schoon. Verwarm in een pan olijfolie en bak de gesnipperde knoflook even aan. Voeg de spinazie toe en laat hem slenken. Kruid met peper & zeezout. Roer de gehalveerde kerstomaten en olijven erdoor als de spinazie gekrompen is en laat ze nog even meestoven.
  • Ondertussen vet je een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie. Leg er de paddestoelen in. Bak ze eerst 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 200°C (kruid ze ook een beetje met peper & zeezout). Vul dan de portobello’s met het spinazie- en tomatenmengsel, de stukjes gedroogde ham en de verbrokkelde feta. Bak ze vervolgens verder in een oven op 180°C gedurende 15 à 20 minuten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: