Glaasje met geitenkaas, gandaham, abrikozen en pijnboompitjes

9 Nov

Een heerlijk zoet en hartig hapje die gemakkelijk te maken is en heel snel klaar ideaal. Ik heb het al twee keer voorgeschoteld als er vrienden zijn komen eten en ze vonden het allemaal super lekker! Het receptje komt van de leuke blog ‘Hap & Tap’.

glaasje van geitenkaas, ham, abrikozen en pijnboompitjes

Ingrediënten voor 2 glaasjes:

  • 2 tl vijgenconfituur
  • 1 sneetje gandaham of parmaham of prosciutto
  • 2 gedroogde abrikozen
  • verse geitenkaas
  • 20-tal geroosterde pijnboompitjes
  • afwerking: een klein handje rucola & balsamicocrème

Bereiding:

  • Schep een koffielepeltje vijgenconfituur onderaan in de glaasjes.
  • Verdeel hierover in laagjes de verkruimelde geitenkaas, dunne reepjes gandaham, enkele geroosterde pijnboompitjes, de abrikozen in kleine blokjes en de rucolablaadjes in stukjes gescheurd.
  • Werk af met een streepje balsamicocrème.

bron: ‘Hap & Tap’

Advertenties

4 Reacties to “Glaasje met geitenkaas, gandaham, abrikozen en pijnboompitjes”

  1. guusjegezond november 11, 2013 bij 8:41 pm #

    Klinkt goed! Die ga ik ook eens proberen!

    • julivwee januari 10, 2014 bij 10:27 am #

      Ja top hapje. Heb het al paar keer gemaakt en het was telkens super goed gevonden door mijn gasten 🙂

    • julivwee januari 10, 2014 bij 10:33 am #

      Dag Guusje
      Je kan me beter volgen op http://www.hapjesprinces.be
      Dat is mijn nieuwe website en daar staan meer recepten op.
      Gr. Julie

  2. tessalinssen november 12, 2013 bij 12:44 pm #

    Wauw, lekker en ziet er erg leuk uit:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: