Lasagne van rode poon met aubergine, tomaat, spinazie en pesto

13 Nov

Voor dit recept heb ik mij laten inspireren door ‘de keuken van Sofie’ op VTM. Ik heb de ‘lasagne’ gemaakt met schijfjes aubergine en tomaat, maar als extra heb ik er wat spinazie aan toegevoegd. Sofie Dumont heeft het klaargemaakt met peterseliecoulis, maar ik had nog een half pakje halfgedroogde kerstomaten openstaan en wou er dus graag vanaf. Ideaal dus om er een pesto mee te maken. Ik het een variant gemaakt op de klassieke rode pesto door er nog rucola en peterselie aan toe te voegen.

lasagne van rode poon met aubergine, tomaat en spinazie met pesto

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 g rode poon
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 200 g spinazie, aangestoofd
  • grof zeezout
  • zwarte peper & fleur de sel
  • korianderzaad
  • notenolie & olijfolie extra vierge

Voor de pesto:

  • 100 gr rucola
  • 1 bot platte peterselie
  • 12 halfgedroogde kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de aubergine in gelijke plakken. Haal het vocht eruit door ze met grof zeezout te bestrooien. Leg ze tussen keukenpapier met gewicht erop (bijv. twee borden). Laat zo’n twintig minuten trekken. Borstel het zout er goed af met een propje keukenpapier.
  • Leg de aubergineplakjes in een ovenschotel. Overgiet met olijfolie. Kruid met peper en korianderzaad. Je kan meerder laagjes aubergine in de ovenschotel leggen, maar zorg dat alle kanten gekruid zijn.
  • Snij het kroontje uit te tomaten snij ze in gelijke plakjes. Schik ze in een andere ovenschotel. Besprenkel met notenolie en kruid peper en fleur de sel.
  • Leg de poon ook in een ovenschotel en kruid het met peper en zout. Doe er een scheutje olijfolie op. Je kan de poon ook bakken in olijfolie in plaats van hem in de oven klaar te maken.
  • Plaats alle schotels in een voorverwarmde oven gedurenden 15 minuten.
  • Stoof de spinazie aan in een scheutje olijfolie zodat hij geslonken wordt.
  • Maak ondertussen de pesto: doe alle ingrediënten in een blender en mix. Kruid met peper en een beetje fleur de sel.
  • Schik een laagje aubergine, spinazie en daarop een laag tomaten, opnieuw een laag aubergine, spinazie en tomaat en daarop de rode poon. Werk af met de pesto.

Inspiratie: Sofie Dumont voor Vtm koken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: