Veldsla met geroosterde puntpaprika’s, tomaten en mozzarella

15 Nov

Ik gebruik voor deze salade Kumato tomaten. Echt verrukkelijke tomaten !!! Gebruik zo nooit in warme bereidingen, ze zijn daarvoor veel te lekker om zo te eten. Ze bieden een authentieke, intense, zoete smaak. Als je ze ooit eens in de winkel ziet liggen, probeer ze maar eens. De salade doet me eigenlijk terug aan de zomer denken, maar toch smaakt ze heerlijk om zo’n regenachtige dag.

veldsla met geroosterde puntpaprika's, tomaten en mozzarella

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 handjes velsla
  • 1 gele paprika, geroosterd
  • 2 puntpaprika’s, geroosterd
  • 2 takjes kerstrostomaten
  • 2 kumato tomaten, in partjes
  • 1 bolletje buffelmozzarella, in stukjes

Voor de dressing:

  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • 12 ontpitte zwarte olijven, in kleine stukjes gesneden
  • 5 walnoten, in stukjes gehakt
  • sap van 1 limoen
  • wittewijnazijn
  • olijfolie extra vierge
  • hazelnootolie
  • zwarte peper & fleur de sel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de 2 puntpaprika’s en de gele paprika en een ovenschaal. Doe er een klein beetje olijfolie op en kruid ze met peper en zout. Leg er de 2 takjes kerstrostomaten bij. Zet de schotel minimum 30 minuten in de oven tot het vel van de paprika’s begint te barsten.
  • Neem een slaschotel en doe er de veldsla in. Leg er de partjes kumato tomaten op. Ik kruid de salade al wat met zwarte peper en fleur de sel. Ik leg er ook een klein beetje fijngesneden pijpajuin bij en een paar gehalveerde olijven. Doe dan de stukjes buffelmozzarella erbij.
  • Voor de vinaigrette: hak de pijpajuintjes, olijven en walnoten fijn en doe ze in een mengkommetje. Doe er het sap van 1 limoen bij, hazelnootolie, goede kwaliteitsvolle olijfolie en een scheutje wittewijnazijn. Kruid met peper & zout. Proef en voeg indien nodig nog wat ingrediënten bij.
  • Afwerking: haal de paprika’s uit de oven. De puntpaprika’s hoef je niet te schillen. De gele paprika kan je beter ontvellen zo is hij ook beter verteerbaar. Trek de gele paprika in reepjes en leg bij de salade. Leg er de takjes troskerstomaten bij en de 2 puntpaprika’s kan je in zijn geheel bij de salade leggen.
  • Werk af met de vinaigrette.

vinaigrette

Advertenties

Eén reactie to “Veldsla met geroosterde puntpaprika’s, tomaten en mozzarella”

  1. bloginfinitylifestyle november 16, 2013 bij 1:00 pm #

    Ziet er heel lekker uit! Ga ik zeker proberen. With love ♥ S.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: