Inspirerende ingrediënten voor net dat tikkeltje meer …

25 mei

Wat kan je doen met? 

Details maken het verschil. Enkele tips om je gerechten te pimpen. Met weinig tijd toch dat tikkeltje meer …. wie ziet dat niet zitten?

  • Rijpe tomaten: snij rijpe tomaten doormidden en knijp ze goed uit boven afgekoelde uitgelekte pasta met wat olijfolie, knoflook en zout voor een snelle zomerpasta. Ook lekker met wat citroenrasp erbij!
  • Komkommer: schaaf er met de kaasschaaf of mandoline lange linten van en schep er een eenvoudige dressing door van geraspte verse gember, rijstazijn en wat suiker en zout. Zo heb je snel een lekker bijgerechtje.
  • Munt: heel fijn snijden en mengen door een fruitsalade van meloen, perzik en sinaasappel.
  • Chilivlokken: stamp ze samen met citroenrasp en grof zout voor lekker frispittig zout. Lekker over salades of over een geroosterd visje.
  • Citroen: rasp flink wat citroenschil door een pastasalade met veel groene kruiden en Parmezaanse kaas.

 

Plaats een reactie